luni, 18 octombrie 2010

Patru reguli despre cum sa porti vintage

Ia-o usor

Daca nu ai mai purtat haine vintage pana acum, nu incepe prin a purta un outfit vintage complet. Este bine sa incepi prin a integra in tinutele tale de zi cu zi un accesoriu de efect: o geanta, o pereche de pantofi sau o esarfa. Prin faptul ca sunt atat de deosebite, vor avea un impact si mai mare langa o tinuta obisnuita.












Po
ti purta o geanta deosebita din anii 50 la un outfit simplu
(foto de pe punkystyle.com)




Re
zista tentatiei

Este recomandabil sa nu te imbraci din cap pana in picioare in haine si accesorii vintage din acelasi trend sau decada. E foarte usor sa cazi in greseala, deoarece fiind din aceeasi perioada, aceste haine au fost literalmente facute unele pentru altele! Daca exagerezi, vei ajunge sa nu te simti in largul tau, sau mai rau, sa arati ca si cum tocmai ai venit de la un carnaval. Cel mai bine este sa combini una sau chiar mai multe piese vintage cu haine obisnuite, precum o pereche de jeans sau un pulover simplu.






Nu te imbraca in vintage din cap pana in picioare... Desi unele persoane reusesc sa faca acest lucru cu dezinvoltura! (foto de pe sartorialist.com)




N
u imbraca haine vintage mai tinere decat tine
Nu purta sub nicio forma haine din perioade ale modei pe care le-ai trait deja! Daca te vei surprinde ca mergi pe strada imbracata exact cum ai fost la Balul Bobocilor din clasa a 9-a, fugi si schimba-te repede! Gandeste-te cum te-a oripilat, timp de 20 de ani, acea fotografie cu tine in care apareai cu pantaloni bufanti si o bluza cu umeri de halterofil! Nu este cazul sa adopti un look pe care in sinea ta il urasti, doar pentru ca a revenit in moda! In plus, vei avea tendinta sa combini hainele exact cum o faceai in vremea aceea - rezultatul va fi un look invechit si vei da impresia ca nu ai mai cumparat haine noi de cateva zeci de ani.

Fereste-te de atunci = acum (foto de pe quiltingarts.com)


Fii deschisa la nou
La ultimul targ vintage la care am fost, aveam expusa o fabuloasa fusta clos din anii 50, din cele care se poarta cu jupon, pe care am propus-o unei fete imbracate in tricou, pantaloni scurti si bascheti Converse. Raspunsul ei a fost "Nu e stilul meu!" - dar cat de bine s-ar fi potrivit acea fusta exact cu tricoul pe care il avea si cu acei bascheti! Regula este sa nu spui niciodata "Asta nu mi se potriveste", ci sa probezi diverse stiluri, oricat de neobisnuite ti s-ar parea la prima vedere. Nu uita ca ideea cu vintage-ul este sa adaugi putina sare si piper garderobei tale! Nu vei arata niciodata deosebita de cei din jur daca esti prea prudenta si refuzi sa experimentezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails